Wanneer je rietmatten hebt besteld bij de Rietmattenspecialist, dan worden de rietmatten op rol geleverd. Er zijn drie soorten rietmatten. Zo heb je de gepelde rietmatten, ongepelde rietmatten en de dikke rietmatten. Gepelde rietmatten zijn geschikt voor binnen en de ongepelde en dikke rietmatten zijn geschikt voor buiten. Doordat de rietmatten op rol worden geleverd, brengt het veel voordelen met zich mee.

Allereerst zijn de matten makkelijker te vervoeren. Doordat de matten opgerold zijn kunnen wij ze opstapelen.

Ten tweede blijven de rietrollen op deze manier het mooist. De rietmatten behouden hun kwaliteit en beschadigen elkaar niet.

Ten derde is het voor de klant ook makkelijker. Je kan ze namelijk zo uitrollen op de plek waar je de rieten mat wilt hebben. Mocht je na een tijdje de mat willen verplaatsen, dan kan de mat ook weer makkelijk ingerold worden en op deze manier verplaatst worden. Makkelijk toch?

Ten vierde kan je de mat op deze manier ook inrollen en opbergen. Doordat je de mat dus weer makkelijk kan inrollen kan je de mat ook makkelijk opbergen. Zorg er wel voor dat je de matten overdekt opbergt, want anders kan je de matten beschadigen. Als je dus de rietmatten seizoensgebonden wilt houden dan kan je ze dus makkelijk opbergen.